Skip to main content

16. marts 2007

By 5. november 2014Ikke kategoriseret

.. solgte jeg mit Nikon D2x, og mine Nikon objektiver.

Årsag, ingen fullframe kamerahuse og ingen primes med høj lysstyrke.

Mit professionelle fotografi var spærret inde i 3 zoomer med lysstyrke 2.8 og 4, og alt mit miljø-portræt-arbejde måtte lyssættes med flash, for at få lys nok.

Her snart 3 år siden leger jeg med fullframekameraer fra Canon, hvor ISO 1600 er fuldt ud anvendelig i A3 og med primes hvor lysstyrken er 1.2 eller 1.4. Mit fotografi handler om eksisterende lys og flash bruges mere som effekt end som fundament.

Idag kom så nyheden endelig til de kære Nikon-ejere, den første vidvinkel-prime med stor lysstyrke er på trapperne, en lækker 24/1.4 til små 17.000,- danske kroner. Tillykke og godt gået at vente så længe.

På ebay har nikons 28/1.4 været handlet til svimlende summer, trods de mange år på bagen og gammledags objektivdesign, så desperate har Nikon folket været.

Den nye 24/1.4 vil jeg sammenligne med min nye 24/1.4 MK2, som fornyligt afløste min gamle 24/1.4 MK1, som jo efterhånden var nogle år gammel, men ikke desto mindre ret fantastisk.

Dette varsler forhåbentligt en ny tid for Nikon, den lille ny må vel blive fulgt op af en lang række af primes indtil Nikon er kommet på omgangshøjde med Canon på det her område også.

Så jeg mig tilbage da jeg skiftede fra Nikon til Canon?

Ja, om jeg gjorde, Canon, læs min ønskeseddel.

1. Opdateret ST-E2 controller, flere grupper, mere kontrol ala SU-800.
2. Ny 580EX mk3 med svingbar fakkel som Sonys nye flash, der effektivt løser problemet med bounce+fillcard flash ved højkantsbilleder.
3. Ny 20/2.0L vidvinkel.

Jeg venter bare…..

Indiske drenge

Indiske drenge