Skip to main content

Jamen, det er jo mørkt kl. 15.30 …

By 4. november 2014Ikke kategoriseret

…sagde teknikeren til mig i telefonen, men jeg havde altså ikke tid til at fotografere ham før, og i virkeligheden ville jeg allerhelst have et billede af ham i skumringen.

På denne tid af året er der bare ikke meget lys, og slet ikke efter kl. 15, men det er slet ikke så ringe endda.

For om sommeren er den store opgave alligevel at få modellerne ud af solen og ind i omgivelser, hvor øjnene kan slappe af og man selv kan sætte sit lys.

Så 15.30 passede mig fint, og jeg forberedte en simpel lille opstilling.

Hvid paraply med monteret sølv bagstykke, flash skudt op i paraplyen, trigget af en Canon ST-E2 på mit kamera, fuld TTL. Kameraet instillede jeg på manuel eksponering, sørgede for at lukke baggrunden lidt ned med 1,5 blændes undereksponering. Jeg synes ikke den blå tone var helt blå nok, så jeg monterede et fuld CTO filter på flashen og indstillede hvidbalancen på 3200 grader kelvin.

Servicebilen blev placeret, så forlygterne kunne lave noget kant på teknikeren, uden at overstråle i 35mm/1.4L optikken.

Så var det jo bare at få en god interaktion med Bo og få billedet til TDC i kassen.

 

TDC tekniker

TDC tekniker

One Comment