Skip to main content

Jeg vil gerne lige gøre lidt reklame…

By 5. november 2014Ikke kategoriseret

… for ideen om at bruge nogle få faste brændvidder, og meget gerne vidvinkel slagsen.

Personligt er jeg en grej-freak, elsker udstyr og har rigtig meget på hylden, og det er vel nærmest også problemet, det står der på hylden, og bliver kun brugt en gang imellem, når den der specielle opgave lige kræver en 100-400/4.5-5.6L eller en TS-E 24/3.5L. At det så er dejligt at kunne løse opgaven som jeg vil, fordi jeg har udstyret er jo rigtig rart.

Men, der er flere ting der taler for at minimere sit udstyr. For det første er udstyr jo tungt at slæbe rundt på rent fysisk. For det andet forstyrrer det den kreative nerve, når man altid lige kan sætte en anden optik på, lave noget andet lys, eller bruge et andet kamera. Og for det tredie så koster det jo en bondegård.

Derfor lige en reklame for de gode gamle dage hvor Cartier-bresson kun brugte 35, 50 og 90mm, Salgado 28, 35 og 60mm, mens Winogrand war, og Alex Webb er tilhængere af 28mm.

Så hvorfor sælges kameraer så stadig mere og mere på at de kan zoome 11x og lave nærbilleder af månen, når de gamle mestre kunne nøjes med meget mindre?
Fordi det teknisk kan lade sig gøre at fremstille 11x zoom, og fordi at kameraproducenter jo til stadighed skal finde argumenter for at du skal købe mere og mere.

Spørgsmålet er bare om vi har brug for det?

Min personlige favorit er Canons 35mm/1.4L, og det vil være den optik jeg ville vælge at tage med på den der øde ø, du nok ved.

Super nærgrænse, fantastisk skarphed, stor lysstyrke, robust og så med et perspektiv, der minder meget om vores eget øje.

Det er jo ikke lige sikkert at du har 9000,- til en 35mm, men overvej alligvel om du skal købe super-zoomen til 7000,- eller om du skal finde dig noget simplere. Til Canon kan man købe 35/2 eller 24/2.8 eller sågar en 28/1.8, som alle er inden for økonomisk rækkevidde.

Husk: Less is more!!

Canon 35/1.4L

Canon 35/1.4L

One Comment