Skip to main content
[nectar_slider location=”Privatundervisning” full_width=”true” overall_style=”classic” slider_transition=”slide” button_sizing=”regular” slider_height=”300″]

Mit navn er Ole Bo Jensen, jeg arbejder hver dag som freelance pressefotograf.

Min fotointeresse tog for alvor fart i midten af 1980’erne. Jeg havde leget rundt med forskellige kameraer i et stykke tid og syntes det var interessant at lave billeder, mest af ting, venner og kæresten.

I 1986 startede jeg som nyeste medlem af KFAK (Københavns Fotografiske Amatør Klub) og allerede ved 1. event vandt jeg en fotokonkurrence. Min succes fortsatte og min trofæhylde har adskillige SDF medaljer i både sølv og gulv.

I 15 år var jeg en glad amatørfotograf med succes, elskede stramme kompositioner, farver, drama og diasfilm. En dag blev jeg spurgt om jeg ville lave kommercielle opgaver og efter lidt betænkningstid, sprang jeg ud som professionel fotograf med medlemskab i Pressefotografforbundet.

I de sidste 14 år har jeg kombineret mit job som fotograf med min dybe interesse for fotografiet i personlige projekter.

Jeg har altid elsket formidling og får god energi fra mennesker, jeg kan inspirere igennem undervisning og coaching.

Mit første kursus i fotografi var i 1992, hvor jeg lokkede nye fotografer ind i KFAK ved at tilbyde et gratis introduktionskursus.

I 2007 blev jeg af en kunde, opfordret til at undervise dem i at betjene deres kamera, og det blev starten på en lang række kurser i grundlæggende digital fotografi.

Kurset holdes 4-5 gange om året og mere end 400 fotografer har været forbi mig, mange af dem er blevet meget dygtige, har egne udstillinger, vinder fotomaratons og arbejder som fotograf.

Jeg holder intensive workshops i udlandet, Indien, Tyrkiet, Rumænien og Island.

Sideløbende holder jeg min viden opdateret ved deltagelse i workshops med store, kendte fotografer i udlandet og naturligvis igennem mit daglige arbejde som pressefotograf.

Personligt arbejder jeg på større projekter, er snart på vej med et værk om et selvmordssted i Prag, om turisme i verden og om min fascination af havet.

I perioden 2015 – 2020 afholdt jeg spot-on kurser i samarbejde med Photografica i Skindergade i København.

Spot-on kurserne er tiltænkt som inspiration, læring og sociale sammenkomster, der skal udbrede viden om og glæden ved at fotografere.

Du kan se mit personlige arbejde her og mit professionelle arbejde her.

OBJ