Skip to main content

Se politiet chikanere pressen, råbte den unge mand ..

By 5. november 2014Ikke kategoriseret

Jeg var på opgave for Hjemmeværnet, i forbindelse med topmødet, og som deraf med på patrulje på Christianshavn, lørdag eftermiddag kl. 14.

Undervejs stoppede ‘min’ patrulje flere grupper, rent rutinemæssigt og undersøgte dem for våben og lignende.

Der var ikke problemer med dem der blev stoppet, faktisk havde alle rent mel i posen og var egentlig villige nok til at blive stoppet.

På et tidspunkt bliver vi så fulgt af en yngre mand i sort jakke med hætte, som videofilmer os med et kamera på monopod. Han bliver hele tiden på den anden side af gaden og da vi så begynder at gå i retning af ham, vender han om og går hurtigt væk.

Politiet vælger at indhente ham og beder ham vise identitet, et pressekort har han ikke, men ellers er det hele iorden. Politiet bekræfter ham i at han ikke har gjort noget ulovligt ved at filme, men har samtidig loven på deres side ved at standse ham.

Jeg står lidt på afstand i mylderet og fotograferer naturligvis begivenheden (jeg er jo på job).

Politiet vil så gerne checke hvad fotografen har i sin taske, og nu bliver den unge mand så sur og råber til mig “Nu skal du tage billeder af politiet der chikanerer pressen” og “Hvorfor må han tage billeder når jeg ikke må”

Visiteringen foregik ganske udramatisk og jeg har ingen grund til at synes at noget var for meget.

På vej hjem kom jeg så til at tænke over hvor meget typer som denne unge mand egentlig ødelægger det for os pressefotografer. Jeg opfører mig ikke unødigt mistænksom og samarbejder med politiet inden for de rammer der er aftalt mellem PF og politiet.

For den enkelte betjent kan det dog være svært at skelne, når der opstår ballade og der ikke er tid til at undersøge alles identitet, og med det til stadighed større antal sensationsfotografer, der mere eller mindre berettiget synes de nærmest må have total immunitet ved de større demonstrationer, kan jeg godt forstå at det kan være nærliggende at give alle med at kamera rødt kort.

Jeg er overhovedet ikke interesseret i at vores dækning af begivenheder skal være mindre objektiv end den er, jeg er bare irriteret over at den store gruppe ‘ikke-presse’ baserede fotografer med deres dårlige opførsel, skal spolere arbejdsbetingelserne for de hårdtarbejdende avisfotografer.

Politirazzia

Politirazzia

73 Comments